Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Minden a régiek szerint, kötelező a negatív PCR teszt!

Hírek, aktuálitások

Egyenlőre visszavonta Maldív-szigetek kormánya a könnytést, továbbra is mindenkinek kell negatív PCR teszt a beutazáshoz. További információk a bejegyzésben.

Maldív-szigetek kormánya az elmúlt napokban új projektet ("3V") fogalmazott meg, a jövőben oltást tervez ajánlani a Maldív-szigetekre érkező látogatóknak, ezzel is próbálnák újraéleszteni a turizmusból élő ország gazdaságát. Erre azért is van szükség, mert a szigetország GDP-jének 67%-a turizmus szektorból származik. Természetesen az oltások turistáknak való osztogatása csak akkor következne be, ha már a helyi társadalom beoltása sikeresen megtörtént. Elsődlegesen az a cél ott is, hogy mind helyi állampolgár mihamarabb megkaphassa a koronavírus elleni védelmet. Mondhatni jól állnak az oltakozással, jelenleg a lakosság 53%-a (körülbelül 530 ezer fő) már megkapta az első dózisát, köztük a turizmus "frontvonalában" dolgozók 90%-a.

Abdulla Mausoom, Maldív-szigetek kormányának turizmusért felelős minisztere a CNBC-nek adott interjúban ismertette az idei évre vonatkozó terveket, célokat. Szeretnék elérni, hogy 2021-ben legalább 1,5 millió turista érkezzen az országba és eltöltsön 10 millió vendégéjszakát. Ehhez szükség lehet egy új lendülethez, ezt próbálják az úgynevezett "3V" (visit, vaccinate and vacation - magyarul látogass, oltass és nyaralj) kampánnyal megvalósítani a későbbiekben. Egyenlőre pontos információk azzal kapcsolatban nincsenek, az országba érkezőknek fizetniük kell-e az oltásért, illetve ez mikortól indulhat az utazást ösztönző akció. Még a helyi lakosság oltása folyamatosa folyik, viszont a populáció kicsi és a miniszter tájékoztatása szerint nem kell aggóni a vakcina ellátottságtól sem. Oltásadományokat kapott Indiából, Kínából, valamint Singapore-tól is rendeltek további készleteket, amint rendelkezésre áll szabad vakcina és befejeződik a lakosság oltása, indulhat az új projekt.

Az idei évben már közel 350 ezer turista látogatott el Maldív-szigetekre, elsősorban a közeli Indiából. Sikerét nagyban köszönheti, hogy 2020. július 15. óta az ország nyitva van, az utazni vágyók táborában kedvelt úticél lett (vannak akik akár többször is visszalátogattak az elmúlt időszakban), bizonyos beutazási szabályok teljesülése mellett folyamatosan fogadja a külföldi turistákat. Nagy odafigyelést fordítanak a biztonságra a hatóságok, már több mint féléve csak negatív PCR teszttel lehet beutazni az országba. Jelenleg elegendő már a 96 órán belüli PCR teszt, melynek angol nyelvű dokumentációjának tartalmaznia kell a teszt eredményét, az utazó útlevélszámát, a mintavétel idejét, a labor nevét és elérhetőségét is.

(visszavonva) Friss hír, hogy április 20-tól azon utazók, akik megkapták már mindkét koronavírus elleni védőoltásukat és a második oltást követően eltelt legalább 14 nap, ők negatív PCR teszt nélkül is beléphetnek az országba! A többiek továbbra is a 96 óránál nem régebbi PCR teszttel utazhatnak be.
Május 02-án Maldív-szigetek kormánya visszavonta az április végén bejelentett könnyítést, továbbra is minden érkező utasnak rendelkeznie kell 96 óránál nem régebbi PCR teszttel!!!

 

Az aktuális beutazási szabályokról, bővebb információkért érdeklődj irodánknál: info@jetwing.hu      +36 82 511 190

 

Forrás: CNBC & Ministry of Tourism - Maldives

Vissza a hírekhez