Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Utazás koronavírus alatt

Hasznos tudnivalók

Milyen szabályok vannak érvényben, mikre figyaljünk oda külföldi utazásunk során?

A Maldív-szigetekre látogató vendégek és a velük kapcsolatba kerülő személyzet egészségének biztosítása érdekében az egyes szálloda-szigetek, az úgynevezett resortok is bevezettek a jelenlegi hatósági ajánlások alapján gondosan kidolgozott egészségbiztonsági lépéseket. A resortok területén számos ponton kézfertőtlenítő szereket helyeztek el, a kiszolgáló személyzet pedig fokozott figyelmet fordít a fertőtlenítési protokoll betartására.

Az alábbiakban felsorolunk néhányat ezekből a higiénés intézkedésekből:

- A teljes személyzet maszkban és személyi védőfelszerelésben végzi munkáját, illetve ügyelnek a vendégekkel és egymással való biztonságos távolság betartására.

- A maszk-használat transzferjárműben valamint a közösen használt területeken vendégek számára is előírás.

- A transzfer járműben valamint a szálloda területén a vendégek részére kézfertőtlenítőt biztosítanak.

- A csomagok a szigetre való érkezés után, valamint a visszaindulás előtt fertőtlenítésre kerülnek.

- A transzfer járműveket minden egyes út után alaposan takarítják.

- A szállodában a közös területeket, például a recepciót, a lobbyt, az éttermek területét gyakran fertőtlenítik, különös figyelemmel a sűrűn érintett felületekre, például ajtókilincsek, székek, mosdók, stb.

- A számlát a vendég részére egy fertőtlenített mappában adják át, annak kiegyenlítése készpénz helyett bankkártyával történik.

- Az éttermekben az asztalszámok csökkentésével biztosítják az asztalok közötti biztonságos, 1,5-2 m-es távolságot, ezen felül az étkezések beosztott időpontokban, turnusokban, vagy előre foglalással történnek. A székeket és asztalokat rendszeresen fertőtlenítik. Az asztalterítőket a vendégek cserélődésekor váltják. Svédasztalos étkezések esetén a kiválasztott ételeket általában az éttermi személyzet tálalja és adja át a vendégeknek, a szükséges egészségbiztonsági intézkedések betartása mellett (arcmaszk és kesztyű), ellenkező esetben a konyhai merítő-eszközök, csipeszek gyakori cseréje biztosított. A szószok, só, bors egyenként csomagolt kiszerelésben áll a nyaralók rendelkezésére.

- A szobák fertőtlenítőszeres takarítása kiterjed az összes gyakran érintett felületre is, például mint távirányítók, bútor- és ajtókilincsek, éjjeli szekrények, villanykapcsolók, hőmérséklet szabályozó panelek, ébresztőórák, telefonok, poggyásztárolók, kávéfőzők, vízforralók, ruhaakasztók, padlózat. Az ágyneműk cseréjekor, azok a lehetséges legmagasabb hőmérsékleten kerülnek mosásra és szárításra.

- A spa kezelőszobáiban használt ágyak, székek és fürdőkádak minden vendég után fertőtlenítésre kerülnek.

- Búvár- és sznorkeling felszerelések is alapos fertőtlenítésen esnek át.

- A szigeten dolgozó munkavállalók testhőmérsékletét naponta ellenőrzik, egészségi állapotukat folyamatosan figyelemmel kísérik.

 

Vissza a hírekhez