Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Tengerparti villa vs. víz villa - az örök dilemma!

Érdekességek

Az első kérdés, mely szinte mindig felmerül az utazás tervezésekor: melyik lenne jobb, a homokos parton lévő tengerparti villa (beach villa) vagy a cölöpökön álló vízi villa (water villa)?
Ha neked is kétségeid vannak afelől hogy egy beach villa vagy inkább egy vízi villa az ideális választás számodra a vágyott álomnyaraláskor, akkor a megfelelő helyre jöttél, kérlek olvass tovább...

Tengerparti villák

A beach villák tökéletesek, amennyiben ha imádsz relaxálni a homokos tengerparton lévő napágyon és csak néhány lépésnyire akarsz lenni a kristálytiszta víztől. A villák illetve bungalók fel vannak a szerelve kényelmet biztosító modern eszközökkel, így ezen villák legtöbbje ideális a nyugodt pihenésre. Választhatsz kisebbet ha csak ketten utaznátok, nagyobbat ha gyermekekkel, napfelkelte oldalon lévőt ha korán kelők vagytok, naplemente oldalon lévőt ha inkább a drámai naplemente látványában gyönyörködnétek, és olyan villák is vannak, melyekhez saját medence tartozik. Szintén érdemes észben tartani a szálláshely kiválasztásakor hogy a sziget déli oldalán lévő villák általában picivel több napfényt kapnak.

Előnyök: A beach villák közel vannak a parthoz és a tengerhez. Egy részük saját kis kerttel is rendelkezik, ezáltal növelve a villához tartozó privát területet. Másoknak magas fallal körülvett kültéri fürdőszobája van, mely igencsak kedvelt az ide látogatók körében. A beach villákból a sziget kínálta valamennyi szolgáltatás, étterem, bár, spa könnyedén elérhető.

Hátrányok: A kis kert trópusi növényzete részlegesen eltakarhatja a kilátást. A szigetről esetlegesen beszűrődő zajok.

 

Vízi villák

A Maldív-szigeteket képező természetes atollok láncolata ad otthont a világon megépített vízi villák több mint felének. Valószínű, hogy képeken, magazinokban mindenki látott már néhányat ezekből a fantasztikus szálláshelyekből. Ezek azok az összetéveszthetetlen, sok esetben nádfedeles bungalók, melyek cölöpökre épültek az óceán kék vizében, kipróbálásuk sokak számára bakancslistás tétel.

A Maldív-szigeteki nyaralásod igazán emlékezetessé teszed, ha egy vízfeletti villában vakációzol. Képzeld el, hogy álomba merülsz a lagúna vizének lágyan hullámzó hangjára, nézed a naplementét a saját teraszodról, vagy a tengeri élővilág látványát csodálod közvetlen közelről.

Előnyök: A beach villákkal szemben általában picit elszigeteltebbek, így nyugodtabb környezetet nyújtanak. Tekintettel arra, hogy ezek a villák a vízben vannak, itt azonnal tudsz egyet csobbanni, ha kedvet kapnál egy kis úszáshoz vagy sznorkelezéshez. A vízi villákból néhány lépcsőn könnyedén elérhető a kristálytiszta víz, ahol gyakran körülvesznek a szivárvány színeiben pompázó halak és korallok. A saját teraszodról élvezheted a végtelen tenger csodálatos látványát. Sokan úgy érzik, a vízi villák romantikusabbak, ezért ezek különösen népszerűek nászutas látogatók körében. Akik még különlegesebb élményre vágynak, foglalhatóak saját medencével rendelkező vízi villák is. Sőt, olyanok is melyeknél egy üvegablakot építettek a padlózatba, ezen keresztül lehetőség nyílik a vízalatti élővilág megfigyelésére.

Hátrányok: A vízi villák esetenként távolabb helyezkednek el a resort egyéb szolgáltatási egységeitől, mint például az éttermektől és a bároktól. Éjjelente kevésbé megvilágítottak mint a szárazföldi villák. A terasz fekvésétől függően, egyes részei esetenként árnyékosak lehetnek. Lehetséges, hogy alacsonyabb vízállásnál az alul lévő víz sekélyebb. A legtöbb resort biztonsági okokból kifolyólag, nem engedélyezi kisgyermekek tartózkodását a vízi villákban. Esetleges viharok esetén ijesztő lehet ahogy a hullámzás mozgatja a villát. Árban általában drágább mint a parti villák.

    

Hogyan válasszunk vízi villát?

A vízi villákkal kapcsolatosan kulcsfontosságú tényező a terasz. Mivel belső kialakításuk általában igen színvonalas, így a terasz ami az itt tartózkodás élményét befolyásolhatja. Ez az a hely ahol a legtöbb időt fogod eltölteni, ezért különösen fontos, hogy mennyi ideig éri napfény, illetve mennyire van elválasztva a szomszédos villáktól.

A déli fekvésű villák kapják a legtöbb napfényt, míg a nyugati fekvésű villák részesülnek a naplemente látványában. A keleti fekvésűek azok számára lehet ideális választás, akik korán kelők és nem szeretnének a legnagyobb hőségben napozni, az észak felé néző verandák ugyan nem kapnak direkt napfényt, de jó kilátással rendelkeznek. Sok sziget esetében a vízi villák ferde vonal mentén vannak építve, így a szomszédos villák legfeljebb egymás oldalát látják, néha pedig olyan elrendezésben, hogy egyáltalán nem lehet látni senkit. Más resortoknál egyenes vonal mentén épültek és egy vékonyabb panel választja el őket. Ezek sem rosszak, de nem a legideálisabbak.

A szálláshelyek általában kombinálni is engedik a külünböző szobatípusokat, tehát ha csak szeretnéd kipróbálni a vízi villát, azt is lehet, hogy például csak 2 éjszakát töltesz el benne és a további éjszakákra maradsz parti villában.

Bármely szállástípust választod is, az biztos hogy a Maldív-szigeteken a paradicsomi környezet, a legszebb tengerpartok és a magas színvonalú szolgáltatások garantálják hogy felejthetetlen nyaralásban lesz részed. Szóval merülj bele az élményekbe és érezd jól magad!

Vissza a hírekhez