Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Repülőjáratok a Maldív-szigetekre

Hírek, aktuálitások

A járványhelyzet okozta több mint 3 hónapos kényszerszünet után 2020. július 15-én Maldív-szigetek újranyitotta kapuit és leszállt az első nemzetközi repülőjárat.

A Qatar Airways gépe volt az első, ami hosszú idő után végre újra érinthette Maldív-szigetek repülőterének kifutópályáját. A gépet épp úgy fogadták vizes locsolással és ünnepléssel mintha először szállt volna le itt. Folyamatosan érkeznek a járatok Doha - Male között napi szintű most már a közlekedés, Budapestről pedig jelenleg heti 3 járatot üzemeltet a Qatar Airways Budapest - Doha között. Érdekesség, hogy a Qatar az egyik legmodernebb gépével a Dreamliner-rel tért vissza hozzánk, így a magyar utazóközönségnek már Budapestről is van lehetősége kipróbálni az egyik legújabb fejlesztést.

Az Emirates légitársaság gépe sajnos még nem tért vissza Budapestre, azonban bécsi indulással velük is eljuthatunk Maldív-szigetek földi paradicsomába. Októbertől 21-től pedig már remélhetőleg Budapestről is lesz összeköttetés.

A szintén kedvelt és jó menetrenddel rendelkező Turkish Airlines is októbertől indítja újra járatait ebbe a térségbe.

A repülőtérekre tehát szépen lassan visszatér az élet, természetesen szigorú egészségügyi és biztonsági előríások betartásával. Mindegyik légitársaságnak és repülőtérnek saját kidolgozott protokollja van, az alábbi kis videóban a Qatar Airways biztonsági előírásaival ismerkedhettek meg:

 

Vissza a hírekhez