Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Imuga - Kötelező egészségügyi nyilatkozat, regisztráció

Hírek, aktuálitások

Minden turistának nyilatkoznia kell aktuális egészségügyi állapotáról Maldív-szigetekre való megérkezése illetve hazautazása előtt 24 órával. Milyen adatokat kell megadnunk, hogy is néz ki? Kattints ide, segítünk a kitöltésében!

A nyilatkozatot online tudjuk benyújtani, a kitöltéséhez mindössze internetkapcsolatra és pár percre van szükségünk. Egy jó kávé mellett szinte észre sem vesszük ezt a pár perces extra kötelezettséget :) Egyenlőre az "IMUGA" Portál csak angol nyelven érhető el, de tényleg nem bonyolult a kitöltés, a nyelvben kevésbé jártas utazó is simán megbirkozik vele. Mindehhez meg kell nyitnunk azt https://imuga.immigration.gov.mv/ethd weboldalt és a képen található "Submit Application" gomb megnyomásával kezdhetjük el a nyilatkozat benyújtását. Ne feledkezzünk el arról a fontos tényről, hogy ezt a nyilatkozatot nem csak a Maldív-szigetekre való megérkezésünk előtt kell kitölteni, hanem majd hazautazásunk előtt is!

Válasszuk ki, hogy érkezéshez (Arrival) vagy hazautazáshoz (Departure) szeretnénk kitölteni a kötelező egészségügyi nyilatkozaztot. A kiválasztást követően lenyílnak a kitöltésre váró kérdések.

Első körben pár személyes adatot kell megadnunk, mint útlevélben szereplő név, születési dátum, születési hely, állampolgárság, e-mail cím, mobiltelefonszám, stb. Ezt követően az útlevéladatok jönnek, mint a pontos útlevélszám, annak érvényessége illetve egy színes igazolványképet is fel kell töltenünk magunkról. A fényképet akár  készíthetjük magunk is egy okostelefon segítségével.

Jó ha kéznél van a repülőjegyünk, szállás voucherünk, mert meg kell adnunk az érkezési (hazautazás esetén az indulási) repülőteret, járatszámot, kintartózkodás időtartalmát, szállásunk nevét, címét, látogatásunk célját, stb.

Az online nyilatkozat középső részében kaptak helyet az egészségügyi állapotunkra vonatkozó kérdések. ÚJDONSÁG! Ide fel kell tölteni a negatív PCR teszt eredményünk angol nyelvű dokumentációját (a teszt nem lehet 96 óránál régebbi megérkezési időtől számítva; útlevél szerinti nevünket, útlevélszámunkat is tartalmaznia kell a dokumentumnak; illetve a mintavétel időpontja mellett szerepelnie kell a labor nevének, elérhetőségének is rajta). Ha az elmúlt 14 napban lázasak voltunk, köhögtünk, fájt a torkunk, nehezen lélegeztünk, akkor azt be kell pipálnunk és megadni a tünetek észlelési idejét. Kíváncsiak arra, hogy az elmúlt két hétben mely országokban jártunk, "tranzitáltunk". Itt meg is tudjuk már adni a tervezett hazautazás dátumát is.

A következő kérdések a poggyászainkra és értékeinkre vonatkoznak. Hány feladott, illetve kézipoggyásszal fogunk rendelkezni az utazásunk során? Milyen értékek és mennyi készpénz lesz nálunk? A megfelelő négyzetek kipipálását követően, a "Submit" gomb megnyomásával véglegesíthetjük és küldhetjük be az egészségügyi nyilatkozatunkat.

A sikeres beküldést követően egy QR kódot kapunk, amit ki tudunk nyomtatni vagy akár le is tudunk tölteni a telefonunkra. Ezt a dokumentumot mindenképp vigyünk magunkkal az utazásra, mert a hatóságok kérni fogják tőlünk! Ellenkező esetben megtagadhatják a járatra való felszállást, az országba való belépést.

Vissza a hírekhez