Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Imuga - Kötelező egészségügyi nyilatkozat, regisztráció

Hírek, aktuálitások

Továbbra is még kötelező az online regisztráció elkészítése minden turistának Maldív-szigetekre való megérkezése illetve hazautazása előtt 96 órával. Milyen adatokat kell megadnunk, hogy is néz ki? Kattints ide, segítünk a kitöltésében!

A nyilatkozatot online tudjuk benyújtani, a kitöltéséhez mindössze internetkapcsolatra és pár percre van szükségünk. Egy jó kávé mellett szinte észre sem vesszük ezt a pár perces extra kötelezettséget :) Egyenlőre az "IMUGA" Portál csak angol nyelven érhető el, de tényleg nem bonyolult a kitöltés, a nyelvben kevésbé jártas utazó is simán megbirkozik vele. Mindehhez meg kell nyitnunk a https://imuga.immigration.gov.mv/ethd weboldalt és a képen található "New Application" gomb megnyomásával kezdhetjük el a nyilatkozat benyújtását. Ne feledkezzünk el arról a fontos tényről, hogy ezt a nyilatkozatot nem csak a Maldív-szigetekre való megérkezésünk előtt kell kitölteni, hanem majd hazautazásunk előtt is!

 

A következő oldalon a jobb oldalon található "Continue" gomb lenyomásával tudunk továbblépni.

Válasszuk ki, hogy érkezéshez (Travelling to Maldives) vagy hazautazáshoz (Departing from Maldives) szeretnénk kitölteni a kötelező egészségügyi nyilatkozaztot. A megfelelő feliratra kattintva haladhatunk tovább.

 

A "Tallózás" gomb lenyomása után van lehetőség feltölteni akár az útlevelünk másolatát (jpeg vagy pdf formátumban). Ezzel lényegesen meggyorsíthatjuk az adatlap kitöltését, mert megfelelő minőségű útlevélmásolat esetén a rendszer kiolvassa és kitölti az okmányban található adatainkat. Amennyiben nem rendelkezünk útlevélmásolattal, a "Skip" gombbal ezt a lépést átugorhatjuk.

 

 

 

 

Első körben pár személyes adatot kell megadnunk, mint állampolgárságunk. utazásunk célja, útlevélben szereplő név, születési dátum,útlevél száma, útlevél lejárata, e-mail cím, mobiltelefonszám, stb. 

 

 

Jó ha kéznél van a repülőjegyünk, szállás voucherünk, mert meg kell adnunk az érkezési (hazautazás esetén az indulási) repülőteret, járatszámot, kintartózkodás időtartalmát, szállásunk nevét, stb.

A következő oldalon az egészségüyi kérdés arra vonatkozik, az elmúlt 6 napban jártunk-e sárgaláz által érintett oszágban.

 Az utolsó oldalon egy színes igazolványképet kell feltöltenünk magunkról. A fényképet akár  készíthetjük magunk is egy okostelefon segítségével. A "Submit" gomb megnyomásával véglegesíthetjük és küldhetjük be az egészségügyi nyilatkozatunkat.

A sikeres beküldést követően egy QR kódot kapunk, amit ki tudunk nyomtatni vagy akár le is tudunk tölteni a telefonunkra. Ezt a dokumentumot mindenképp vigyünk magunkkal az utazásra, mert a hatóságok kérni fogják tőlünk! Ellenkező esetben megtagadhatják a járatra való felszállást, az országba való belépést.

Vissza a hírekhez