Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Hajóroncsok és elsüllyedt kincsek

Érdekességek

A hajóroncs búvárkodás sokak számára bakancslistás kaland. Maldív-szigetek eme izgalmas élményre vágyó látogatók számára is ideális célállomás, az óceánfenéken fekvő leglátványosabb hajóroncsok némelyike ugyanis ebben a trópusi búvárparadicsomban található.

Az ide látogatók szemtanúi lehetnek annak, hogy a tengeri élővilág miként alkalmazkodik ezekhez a különleges, alámerült maradványokhoz, és egyúttal maguk is felfedezhetik a tenger mélyére süllyedt elbűvölő kincseket.

A legérdekesebb merülési pontok közül néhány:

North Malé Atollon több, igazán látványos hajóroncs is található. A Victory egy teherszállító hajó volt, Hulhulé délnyugati oldalán fekszik.

Angsana Ihuru ún. house reef-je szintén rendelkezik egy saját ronccsal, a Rannamaari néven ismert idejétmúlt homokkotró hajóval, melyet szándékosan süllyesztették alá, az őket egyre nagyobb számban felfedezni kívánó búvárok örömére.

Keyodhoo a Vaavu Atollon található indonéz hajó maradványa, amely üresen sodródott be a zátonyra néhány évvel ezelőtt. Ez az egyik leglátogatottabb roncs, különösen kedvelt fotótéma az utazók körében.

Kudhimaa Wreck egy közepes méretű acél hajóroncs, mely a Machafushi house reef-hez közel fekszik, a South Ari Atollon. A roncson és körülötte sok más halfaj mellett nagy számban megtalálhatóak denevérhalak, gömbhalak, valamint oroszlánhalak is. Fotósoknak rengeteg csodás fénykép témával szolgál.

A The Shipyard, az egyik legnagyobb búvár látnivaló a Lhaviyani Atollon. Itt két roncs is található, melyek körülbelül 40 évesek, mindkettőt népes koralltelepek fedik. Míg az egyik hajótest ülő helyzetben van, a másik az oldalán fekszik nagyjából 30 méterrel a vízfelszín alatt. Számos halfajnak adnak otthont, és pihenőhelyet jó néhány nyílttengeri fajnak, dajkacápának és szürke szirtcápának. Ez szintén egy kihagyhatatlan hely a víz alatti világ szerelmeseinek!

Vissza a hírekhez