Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Fakultatív kirándulások

Hasznos tudnivalók

Milyen kirándulásokon, programokon vehetünk részt a nyarlás alatt?

Maldív-szigeteken számos nagyszerű program közül válogathatunk, a kirándulásokat az üdülőszigetek szervezik.

A leggyakoribb fakultatív programlehetőségek:

Reggeli horgászat

Pirkadatkor indul a kirándulás, kis helyi csónakkal, a dhonival. Reggel frissen, üdén lehet élvezni a horgászat örömeit. Zsineget és csalit adnak feleszerelésnek, ami kifogunk azt elkészítik.

Éjszakai horgászat

A maldívok vérében már benne a horgászat, hiszen az egyik fő megélhetési forrásuk Közösen ünnepelnek ha van egy jó fogás és panaszkodnak ha kevés a hal a vacsoraasztalnál. De jó fogásra esélye bárkinek lehet, aki részt vesz ezen a programon. Ha valaki szereti a horgászatot, akkor Maldív-szigetek az egyik legtökéletesebb helye arra, hogy gyakrolja a hobbiját.Naplementekor indul a program a kishajóval egy az üdülőszigethez közeli zátonyra. Itt aztán hagyományos módszerrel lehet horgászni, zsineggel és egy kis csalival. Bedobjuk és nagy fogást kívánunk. Aki üyges és horgára akad a hal, annak a szigeten el is készítik, megeheti.

Horgászat az azúrkék vizeken

 Felejthetetlen élményt nyújt a maldív vizeken a horgászat e fajtája. Reggel vagy délután indítjáka programot, gyorshajóval és egy tapasztalt horgásszal. Maximum egyszerre 4 fő vehet részt rajta. A maldív vizekben számtalan halfajta megtalálható, a wahoo, baracuda és blue marlin, csak néhány azok közül a halak közül, melyek horogra akadhatnak, ha szerencsés valaki.

Snorkeling

Utazás a világ titkos rejtekhelyére, ami csakis a felszín alatt a tenger mélyén lakozik. Szebbnél szebb korallokat és faunákat fog találni. A kristálytiszta vízben akár 30 méterre is el lehet látni. Ez a rövid utazás helyi kis csónakkal (dhonival) történik egy közeli zátonyra, ahol aztán szabadon lehet úszkálni és felfedezni a világ majdnem összes, csodáltaos kis halát.

Kirándulás dhoni-val

A dhoni csónak a Maldív-szigetek egyik legrégebbi szimbóluma. Ez egy kis fából készült csónak, különleges formája van és manapság már diesel meghajtással működik. A dhoni-s kirándulás remek szórakozási lehetőség.

Lakatlan szigettúra

Az 1190 sziget közül, alig 200 sziget lakott, így könnyen lehet találni lakatlan szigetet. Az üdülőszigetről egy gyorshajóval történik az utazás  a szigetre. Itt aztán zavartalanul lehet úszkálni az óceánban, snorkelingezni vagy éppen piknikezni.

Tengeralattjáró túra

Fedezzük fel a víz alatti élővilágot, ezen az egyedülálló kiránduláson, anélkül, hogy búvárruhába kellene bújnunk. Több mint 3 méteres méylségbe merülünk egy légkondicionált, nagyon jól felszerelt tengeralattjáróval.
Elénk tárul a Maldív-szigetek csodálatos víz alatti élővilága a színes halak, növényzet stb...
Mivel Maldív-szigetek 99%-a víz, így elmondtható, hogy ezen utazás során látta az egész országot.

Hidroplán túra

Nézze meg Maldív-szigeteket úgy, ahogy csak a madarak látják, egy repülős túra keretében.
Lélegzetelállító fotókat készíthet a szigetekről és korallzátonyokról, mely örök emlék marad.
Láthatjuk, ahogy az atollok egyedülálló gyöngyszeméből egy nyaklánc bonatkozik ki.

Üvegfenekű hajókázás

Egy 10 személyes üvegfenekű kis csónakkal történik az utazás és 30 perces. Az üdülőszigethez közeli házi zátony élővilágát csodálhatja meg.

Male' főváros (sziget) megtekintése

Male szigete csupán 2 km hosszú és 1 km széles, de kb. 100.000 ember lakja.
Az iszlám Center-t már messziről megismerhetjük aranyszínben csillogó kupolájáról, a múzeum, a régi házak és a modern emeletes épületek pedig kontrasztos látványt nyújtanak.
Megtekinthetjük a kormányzati épületet és számos történelmi házat. De sétálhatunk, akár csak a kikötő mentén is, ahol belecsöppenhetünk a helyiek mindennapi életébe, amely izgalmas élmyént nyújt, főleg ha elérünk a halpiachoz.
Emellet vásárlási lehetőség is van Male-ban.

Félnapos szigettúra

Két különböző sziget megtekintése. Először egy helyi szigetre történik a látogatás, ahol többféle szuvenír bolt közül válogathatunk és vásárolhatunk szarongot ( a maldív férfiak egy öltözéke), festett polot és más egyéb kézműves tárgyakat.
Majd egy üdülősziget meglátogatása következik, ami nagyon modern, felszerelt sziget. Érzékelni lehet a két sziget közti különbséget, hiszen a helyiek által lakott szigetek egyszerűek, semmilyen luxus nem található meg rajtuk, halászatból és kereskedelemből próbálnak megélni. Az üdülőszigetek luxusbungalói pedig a legmodernebb berendezésekkel felszereltek a plazma tv-től kezdve egészen a szobában lévő jacuzziig.

Egy helyiek által lakott sziget megismerése

A legjobban akkor ismerhető meg az átlagos maldív élet és hétköznapok, ha ellátogatunk egy helyiek által lakott szigetre.
Kb. 200 lakott sziget van, ezek közül néhány modernebb fény esre festett házfalakkal és kikötővel rendelkezik, a hatalmas kókuszpálmafa adta árnyékok és ingások azonban ezekről a szigetekeről sem hiányozhatnak.
Ahogy nem hiányozhat a helyi közösségi élet egyik legfontosaab színtere a holhuashi sem. A holhuashi egy üreges összekötözött fából készült, nádfedeles kis építmény, melyet rendszerint a parton a kikötőnél állítanak fel. A helyiek munka után itt pihenik ki fáradalmaikat, mesélnek egymásnak, kártyáznak és rádiót hallgatnak. Maldív-szigeteken az emberek halászatból, turizmusból és kereskedelemből élnek meg. A munkát késő délután fejezik be, miután hazaértek vesznek egy frissítő fürdőt, majd tiszta ruhába bújnak és ellátogatnak barátaikhoz, rokonaikhoz. Nem mennek azonban üres kézzel, kis tálkában házikészítésű curry-t visznek magukkal. Ezután pedig közösen lazítanak a tengerparton, napoznak, a gyerekek a strandon játazsnak. Néhány szigeten nagyon szép helyiek által kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Vissza a hírekhez