Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

A tengeri élővilág szerelmeseinek

Érdekességek

A tengeri élővilág rajongóinak a Maldív-szigetek igazán paradicsomi környezet. A többszáz szigetből álló ország a felfedezni vágyó búvárok számára lehetőségek széles tárházát kínálja.

 

A tengeri élővilág rajongóinak a Maldív-szigetek igazán paradicsomi környezet. A többszáz szigetből álló ország a felfedezni vágyó búvárok számára lehetőségek széles tárházát kínálja.  Az óceánból a lagúnákba az összekötő csatornákon keresztül tápanyagban és planktonban rendkívül gazdag víz áramlik, mely tengeri a élőlények sokaságát vonzza ide, és rengeteg zátonylakó halnak ad otthont. Érdemes az utazást gondosan megtervezni, mert itt igazán élvezetes kalandokban lehet része az utazónak, könnyedén manta ráják, cetcápák, tengeri teknősök között úszkálva találhatja magát. Pontosan ez az, ami a Maldív-szigeteket ilyen egyedivé és népszerűvé teszi a búvárkodást kedvelők körében.

 Válogatás a legjobbakból:

South Ari Atoll az egyik legkiválóbb hely cetcápákra kíváncsi látogatók számára. Ezek a hatalmasra nőtt halak az egész év során megfigyelhetőek, ám a csúcsidő augusztustól novemberig tart. Manta ráják szintén fellelhetőek, az északkeleti munszun ideje alatt körülbelül októbertől májusig.

Dhigurah a South Ari Atollon sznorkel vagy búvártúrára az egyik legkedveltebb hely, ahol többek között cetcápákkal is lehetőség van merülni. A Maldív-szigetek Cetcápa Kutató Programja, a kutatásra épülő, eme különleges élőlényeket tanulmányozó természetvédelmi szervezet szintén itt található.

Hanifaru Bay a Baa Atollon a manta ráják egyik kedvenc táplálkozási helye. A legjobb időszak Hanifaru Bay meglátogatására az június és kora október között van. Búvárkodás ugyan már nem megengedett itt, de úszni vagy sznorkelezni bármikor lehet, és egy életre szóló élményt jelentő találkozás is létrejöhet a gyengéd óriásoknak tartott cetcápákkal is.

Addu Atoll egy kivételes búvárhely, ahol majdnem minden megtalálható, manta rájáktól, közönséges sasrájákon keresztül teknősökig és sok más lélegzetelállító élőlényig.

Teknősök megpillantásához a North Male Atollon található Meeru Island Resort&Spa-hoz tartozó Turtle Reef az egyik legalkalmasabb hely.

Vissza a hírekhez