Maldiv.hu - Jetwing Travel Utazási iroda Hírek

Mesébe illő tengerparti esküvő

Érdekességek

A házasságkötés az egyik legfontosabb esemény az életünkben. Egy olyan meghitt alkalom, melynek emléke egy egész életen át végigkísér.

A Maldív-szigeteken számos szálloda-sziget kínál lehetőséget a házasulandó pároknak, hogy ezt az életre szóló élményt ebben a lélegzetelállító környezetben éljék át.

Az így megtartott szimbolikus, nem hivatalos esküvőknek nincs jogi következménye a házasulandó felek számára, mivel itt az egymás iránti elköteleződést jelképező ceremoniális fogadalomtételről van szó. Ez a típusú házasságkötés olyan párok számára is biztosított, akiknek hivatalos esküvőjük nem volt. A szertartást követően az ifjú pár egy szimbolikus házassági anyakönyvi kivonatot kap emlékként.

A ceremónia a szigeten belül az ifjú pár kívánsága szerint bárhol megtartható: a homokos tengerparton, a kristálytiszta vízen ringatózó vitorláshajón, mólón, vagy akár a parton felállított pavilonban. Sőt mi több, már víz alatt is tartottak itt esküvőket. Stílusát tekintve lehet a maldív tradícióknak megfelelő, amikor is a házasulandók jellegzetes helyi öltözetben mondják ki a boldogító igent miközben a helyi Bodu Beru dobosok szolgáltatják a zenét, vagy akár egyszerű, letisztult stílust is követhet csak a ceremóniamester jelentlétével.

A Maldív-szigeteken megtartott álomesküvő nemcsak a friss házasok körében népszerű. Itt igazán felejthetetlen élmény lehet a házassági fogadalom megújítása is egy kerek házassági évfordulón.

Vissza a hírekhez