A hatalmas Indiai-óceán horizontjából zöld pálmák tűnnek elő,
Ez a szülőföldem, ez a Maldív-szigetek,
A tiszta kék tengerről, mint gyöngyszem tűnik elő,
Ez a szülőföldem, ez a Maldív-szigetek             (Maldív népdal)

Ezekkel a sorokkal köszöntjük a kedves Olvasót a trópusi Maldív-szigeteket bemutató honlapunkon, a weboldal böngészéséhez kellemes szórakozást kívánunk!

 


Hírek, aktualitások
2013. április 24.

Kezdve rögtön a szörf szezon megünneplésével, melyet a Nemzetközi Szörf napon ünnepelhetünk és általában június 20-a körül rendezik meg. A szörfös életérzés megismertetésén kívül, a rendezvény szervezői mindig igyekeznek kiemelni a környezetvédelem fontosságát és a tengeri élővilág fenntarthatóságát.
A Six Senses partnere az Ocean Dimensions, akik olyan programokat szerveznek, mint pl. a part megtisztítása verseny, de vetítenek szörfös dokumentumfilmeket és prezentációkat a szörf kultúráról. A nap végén pedig bárki befizethet egy jó kis barbecue vacsorára

És ha már tengeri élővilágról esik szó, májsutól októberig szemtanúi lehetünk a kis teknősök életrekelésének és első lépésiknek. Olhuveli szigetén fészkelnek leggyakrabban a teknősök, általában ugyanarra a helyre térnek vissza, ahol ők is születtek, és rakják le a tojásaikat. Rachel Lambert felügyeli minden szezonban a folyamatokat, az éppen nyaraló vendégek pedig részesei lehetnek az élménynek, ahogy a kisteknősök sokasága kikel a tojásból és rohan a vízbe.
A nőstény teknősökre és az ifjú teknősökre is nagyon vigyáznak persze. A teknősökkel kapcsolatosan az egész szezon folyamán tartanak prezentációkat.

Ezenkívül mozizhatunk a szabad ég alatt, a fehérhomokos parton, a filmes választék mellett, pedig kedvünkre válogathatunk az itallapról is.

És számtalan más program várja még a nyáron Maldív-szigeteket úticélul választó utasokat!